Wat Is Shiatsu?

Shiatsu is een behandelmethode die verlichting geeft bij allerlei klachten. Door met mijn duimen op specifieke punten druk uit te oefenen gaat je energie vrij stomen en worden blokkades opgeheven.

Oorsprong Shiatsu?

Shiatsu is ontstaan in Japan en is gebaseerd op de westerse kennis van anatomie en fysiologie en de Chinese geneeswijze. In de Chinese geneeswijze werken we met Meridianen. Dit zijn energiebanen waardoor energie (Qi) stroomt. Als deze Qi stagneert ontstaan er klachten.

Futon

Tijdens de behandeling lig je op een dunne matras (futon) op de grond. Ik raad je aan om soepel vallende kleding te dragen zodat de druk goed aankomt. Iedereen kan een Shiatsubehandeling ervaren. Zowel kinderen, ouderen en iedereen daar tussen in heeft baat bij een Shiatsubehandeling.

Klachten

Ik zie in mijn praktijk vaak mensen die te lang met klachten blijven rondlopen. Klachten waar ze maar geen oplossing voor vinden. Meestal is het zelfs niet meer duidelijk wanneer de klacht ontstond. De meest voorkomende klachten zijn:

  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Slecht slapen
  • Problemen met de stoelgang
  • Stijve nek en/ of schouders
  • Rugpijn 

Heb je ergens anders last van? Neem gerust contact met mij op om te bekijken of en hoe ik je kan helpen.

Het geheel

Shiatsu is een holistische therapie ik kijk dus niet alleen naar je klacht maar naar jou als geheel. Veel problemen hebben met elkaar te maken.  Stress zorgt voor hoofdpijn of een slechte stoelgang, een verkeerde houding zorgt voor rugklachten en verdriet zorgt voor een slechte ademhaling. Tijdens een behandeling worden daarom ook meerdere gebieden op het lichaam behandeld.

Meest gestelde vragen:

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt ongeveer een uur

Heb je veel ervaring?

In 2011 ben ik parttime met mijn praktijk begonnen en sinds 2013 ben ik er fulltime mee bezig. In die tijd heb ik veel behandelingen gegeven aan verschillende mensen op verschillende leeftijden met verschillende klachten. Ik ben een geoefend Shiatsu therapeut

Wat kost een behandeling?

Een behandeling kost €70,-

Wordt Shiatsutherapie vergoed door de zorgverzekering?

Ik ben aangesloten bij de NVST en RBCZ hierdoor worden mijn behandelingen door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed.

Stel je vraag!
Ik ben benieuwd naar jouw vragen. Wat zou jij nog willen weten over Shiatsu. Stel je vraag onder dit blog. Dan ontvang je in ieder geval een persoonlijk antwoord.