Om de naam van de praktijk nog beter aan te laten sluiten bij de behandelingen die ik geef heb ik de naam veranderd in ShiatsuTerra. Misschien zie je het niet meteen maar er is een R bij gekomen. Terra betekend Aarde.

Aarde

In de Chinese geneeswijze is het Aarde element het element van de nazomer van het oogsten. Maar het is ook het element dat je in het midden van alle andere elementen zet als alles in balans is. Aarde zorgt voor aanwezigheid, aandacht, balans en rust.

Aanwezig

Door het aanraken van je lichaam word je weer aanwezig in je lichaam. Je hoeft even helemaal niets en je mag aanwezig zijn in het moment. Het verleden is geweest, daar kan je nu niets meer mee, en de toekomst komt vanzelf. Leef in het moment, ervaar het en wees dankbaar.

Aandacht

Op het moment dat je een afspraak maakt voor een Shiatsu behandeling begin je met aandacht aan jezelf te geven. Je kiest ervoor om even tijd te maken om je te laten behandelen en goed voor jezelf te zorgen. Tijdens de behandeling ga ik opzoek naar wat er aandacht nodig heeft. Waar stagneert het? Waar zit te weinig aandacht?

Balans

Door de behandeling gaat de energie weer vrij en gelijkmatiger door je lichaam stromen. Er ontstaat balans tussen de verschillende delen van je lichaam. En tussen lichaam en geest. Als je in balans bent voel je je stabieler. Je hebt dan een fundament om je te dragen tijdens alles wat er op je pad komt.

Rust

Tijdens een Shiatsu behandeling hoef je even helemaal niets. Vanuit deze rust versterkt je zelf herstellend vermogen en worden pijn en spanning minder.

De beste manier om erachter te komen wat Shiatsu voor jou kan betekenen is door het een keer te ervaren. Met woorden kan ik dit proberen te omschrijven. Maar wat een Shiatsu voor jou doet ervaar je pas tijdens een behandeling.